Home Society Особливості працевлаштування у Німеччині: що потрібно знати

Особливості працевлаштування у Німеччині: що потрібно знати

by buma888

Німеччина є країною, бажаною для трудових мігрантів, оскільки відрізняється стабільною економікою та високим рівнем життя. Великим плюсом вважається її відкритість для людей, які бажають заробити. Влада Німеччини створює умови, залучаючи іноземних претендентів.

Бажаючі знайти хорошу, високооплачувану роботу у ФРН повинні мати серйозний багаж знань через високу конкуренцію з громадянами держави, а також з турками та поляками.

Німеччина має принципи щодо найму на роботу. Роботодавець, який приймає на роботу громадянина з-за кордону, повинен обґрунтувати дану дію владі. Він повинен пояснити, що у прийомі працювати іноземця виникла гостра необхідність.

До рамок цього правила не входять такі категорії претендентів:

  • спортсмени;
  • моделі;
  • журналісти;
  • спеціалісти високого класу.

Претендуючи на високооплачувану роботу, необхідно мати відповідний диплом та багаторічний стаж за фахом. Щоб дізнатися, котирується диплом у ФРН чи ні, необхідно скористатися сайтом anabin.kmk.org.

Що потрібно, щоб отримати хорошу роботу у Німеччині

Навіть якщо ви маєте відповідний диплом, вам доведеться підтверджувати свої знання та навички, тобто пройти платне навчання і скласти іспит і тільки потім буде доступна хороша праця. Це правило працює з медиками та представниками деяких інженерних спеціальностей.

Знання мови тут потрібно на порядок менше, ніж в іншій країні, оскільки переважна більшість населення чудово володіє англійською. Деякі великі компанії охоче приймають фахівців без німецького знання.

Грамотно складене резюме є обов’язковим, оскільки до цього документа німці мають особливу слабкість. У ФРН навіть є організації, які надають допомогу у правильному написанні резюме.

Говорячи про працевлаштування, неможливо оминути питання про заробітну плату. Станом на 2015 рік середня заробітна плата в державі становила 3500 євро, при прожитковому мінімумі 1400 євро.

Але слід знати, що німці є достатньо практичною нацією, і прибутковий податок у них варіюється від розміру заробітної плати. Чим більший оклад, тим вищий прибутковий податок. При заробітній платі 3500 євро будьте готові залишити державі близько 30%.

Найвищі зарплати у ФРН у медиків, фахівців, які мають технічну освіту та юристів. Вони заробляють від 5000 євро на місяць.

You may also like

Leave a Comment

@ TexasNews – texasnewsjobs.com, 2017-2022.